Voeding & Mindset coach I Mind ur Body

Waarom werken standaard diëten niet?

Afvallen is zoveel meer dan een standaard dieet volgen. Ik weet zeker dat jij er zo 10 kan opnoemen waarvan je minimaal de helft van hebt geprobeerd. Denk maar aan het koolhydraatarm dieet, keto dieet of het Sonja Bakker dieet.


Je houdt deze diëten vol voor een paar weken, of misschien wel maanden totdat jij je doel hebt behaald, om vervolgens weer terug te vallen in je oude patronen. Iedere keer als je stopt met diëten vliegen de kilo’s er zo weer aan en voel je alsof je gefaald hebt. Je hebt het idee dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen. Je hebt met pijn en moeite het dieet strikt gevolgd, maar er is geen blijvend resultaat. Hoe kan dat?


De dieetgoeroes die deze diëten ontwikkelen maken een plan dat voor iedereen zou moeten kunnen werken. In deze diëten zit geen persoonlijke groei, geen keuzes, te weinig betekenis, geen ontwikkeling en ze houden geen rekening met de behoeften van jou en je lichaam. Vaak moet je zelfs veel producten gaan eten die je niet eens lekker vindt!


Bovendien hebben deze diëten vaak weinig variatie en zodra je afwijkt van het schema krijg je een gevoel van cheaten. Al het plezier dat je eerst kreeg van eten wordt omgezet in negativiteit. Je leert voeding te labelen als ‘goed’ en ‘slecht’ in plaats van dat je leert hoe je gezond kunt eten en waar er ruimte is voor het eten dat jij lekker vindt.

Wil jij weten wanneer we beginnen met de Lazy Easy Vegan Challenge?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de lazy easy vegan challenge ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer we beginnen met videoworkshops?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de videoworkshops ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.