Voeding & Mindset coach I Mind ur Body

Zo eet je meer groente op een dag

Wist je dat de gemiddelde Nederlander maar 130 gram groente per dag eet? 😱

 

 

Groente eten is goed voor de gezondheid. Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groente bevat weinig calorieën en juist veel goede voedingsvezels.

 

 

Het voedingscentrum adviseert minimaal 250 gram groente per dag. Als je het mij vraagt mag dat advies minimaal verdubbeld worden 😉

Maar zoals ik vaker zeg; alles begint met kleine stapjes.

 

Hierbij 3 tips hoe jij meer groente kan eten op een dag zodat jij met gemak die 250 gram aantikt (óf zelfs meer):

 

 

🥕Eet bij minimaal 2 maaltijden groente. Zo kan je bij je lunch makkelijk groente gebruiken als broodbeleg of als bijgerecht.

 

 

🥕Wist je dat je groente ook heel makkelijk als tussendoortje kan eten? Denk aan mini tomaatjes, mini worteltjes of mini paprika’s. Zo in een trommeltje mee naar kantoor. En een win-win: Groente bevatten bijna geen kcal, dus eigenlijk kan je deze snacks onbeperkt blijven eten op een dag. 🤩

 

 

🥕Groente kan je heel makkelijk gebruiken in een soep. Keer geen zin in een boterham met kaas als lunch? Maak van te voren een groentesoep met bijvoorbeeld broccoli en spinazie. Met één kom soep heb je zo de 250 gram groente al te pakken. Handig: je resten groente kan je makkelijk toevoegen aan de soep. Zo voorkom je ook nog eens voedselverspilling.

 

 

❌Geen tijd is geen excuus. De Albert Heijn, en vele andere supermarkten, verkopen verse groente pureesoepen waarmee je binnen 15 minuten een heerlijke soep op tafel hebt staan. 😝

Wil jij weten wanneer we beginnen met de Lazy Easy Vegan Challenge?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de lazy easy vegan challenge ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer we beginnen met videoworkshops?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de videoworkshops ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.