Voeding & Mindset coach I Mind ur Body

Zo maak jij wél je goede voornemens waar om in 2022 af te vallen

Het is ochtend en je hebt een drukke dag op je agenda. Je ochtend-kapsel staat alle kanten op en je kijkt op de klok: 7.30. Prima tijd om te beginnen!

Je maag knort een beetje, maar je probeert het gevoel te onderdrukken. Hoe langer jij het uitstelt, hoe minder je eet. En hoe minder je eet, hoe sneller je afvalt.

Je begint eerst met het bijwerken van je berichtjes en mailtjes. Ohja! Vandaag ook nog de doelen stellen voor 2022. Je bent er maar druk mee.
Voor je het weet staat de klok op 12 uur. En weet je wat jij tegen jezelf zegt?

Goed gedaan.

Je zegt tegen jezelf goed gedaan, omdat je niet-eten als iets positiefs ziet. Je ziet het niet als jouw bron van energie. Je ziet het niet als jouw bouwstenen.  

Ik zie nu veel ondernemers doelen stellen voor 2022. Vaak lange termijn doelen en strategische doelen op marketing en sales gebied.
Super tof natuurlijk. Maar hierbij vergeten je één ding: Jij zelf.

Je strategie kan voor volgend jaar nog zo strak neergezet worden maar als jij jouw eigen motor niet draaiend houd dan kan je de strategie ook niet gaan uitvoeren.

Weet dat hier al mijn klanten tegenaan liepen, daarom help ik ze juist. 🙂

We zien vaak eten als gedoe en als een noodzakelijk kwaad. Iets wat te veel headspace in beslag neemt door constant aan eten te denken. ‘doe ik het wel goed? is het wel gezond genoeg?’  

We proberen vaak ons doel op gebied van eten, afvallen en lekkerder in je vel zitten zo lang mogelijk uit te stellen. ‘Ik verdiep me er wel in, volgend jaar. Dat komt nog wel’.  ‘Na de feestdagen ga ik beginnen’.

Ik begrijp dat als geen ander. Het is namelijk leuker om aan je webiste te werken dan aan jezelf. 🙂 Daarnaast is het een manier van jouw mindset om jouw veilig te houden.

Geloof het of niet maar juist een knorrende maag, eten zien als gedoe, en constant bezig zijn in je hoofd met eten dat is de bekende weg voor je brein en dus veiligheid. Hier wil jouw brein geen verandering in zien. Maar jij wél.

Bizar he?

Is het ook door jouw hoofd gespookt dat je per 1 januari 2022 gaat beginnen met afvallen? Je bent daar niet de enigste in. 🙂

Ik gun het je zo erg dat jij in actie komt op de juiste manier. Want juist door het uit te stellen en op de lange baan te zetten maak je het voor jezelf een onnodig groot obstakel.

Ik zet je graag in actie, daarom heb ik speciaal een podcast voor jou opgenomen over goede voornemens en afvallen per 1 januari. Ik leg je precies uit waarom jij elk jaar dezelfde voornemens hebt en waardoor het nu komt waardoor het nog niet is gelukt dit waar te maken én ik deel gelijk de 10 meest gemaakte valkuilen zodat jij ze zelf niet meer hoeft te maken.  🙂

Benieuwd? Klik hier om de podcast te beluisteren.

Liefs Iris

Wil jij weten wanneer we beginnen met de Lazy Easy Vegan Challenge?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de lazy easy vegan challenge ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer we beginnen met videoworkshops?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de videoworkshops ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.