Voeding & Mindset coach I Mind ur Body

Dit is mijn verhaal

5 juli 2018 gebeurde iets waardoor mijn leven in één klap veranderde.

Over Iris Plasmans - Mind ur Body

Dit is mijn verhaal

5 juli 2018 gebeurde iets waardoor mijn leven in één klap veranderde.

Maar eerst terug naar het begin…

Als klein meisje ben ik opgegroeid in Brabant. Ik kom uit een groot bourgondisch gezin waar elke zaterdag de worstenbroodjes op tafel stonden. Wie is daar nu niet gek op? 😉

 

Er ontbrak ons niets; snoep en snacks was er in overvloed. Sterker nog, het was niet aan te slepen! We hadden een prettige jeugd, maar helaas was niet alles rozengeur en maneschijn. 

 

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik vanaf de kleuterklas af enorm gepest om mijn uiterlijk. Dit ging non-stop door totdat ik het diploma in mijn handen had van mijn vervolgstudie.  

 

Er is in al die jaren verteld dat ik niet mooi genoeg zou zijn en dat ik nooit een vriendje kon krijgen. Het ging zelfs zo ver dat ik letterlijk ondergespuugd ben geweest en afval uit de prullenbak naar mijn hoofd kreeg geslingerd. Dagelijks werd er in de schoolgangen meerdere malen geroepen door wildvreemden: ‘Hey dat is Iris, dat lelijke meisje’. Als je dit zo vaak te horen krijgt, ga je dit geloven. Ik vond op de foto gaan verschrikkelijk en vermeed mijn spiegelbeeld.

Deze gebeurtenissen hebben mij getekend

De kinderen op school gaven mij het gevoel dat ik nooit goed genoeg was. Dat ik er niet toe deed. Dat mijn leven verdoemd was te mislukken. Ik voelde mij jarenlang lelijk en onzeker en ging mijn toevlucht zoeken in eten. 

 

Jaren verstreken, maar de relatie met voeding was nooit optimaal. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik aankwam. Dit probeerde ik te fixen met verschillende (quick fix) diëten. Want als ik die 10 kg ben afgevallen, dan ben ik wel goed genoeg. Dan ben ik wel mooi. Dan ga ik wel een vriendje vinden die van mij houdt. 

 

Noem een dieet en ik heb het gedaan. Het resultaat? Elke kilo die ik verloor, kwam twee keer zo hard terug. Ik stelde mezelf weer teleur. Het voelde alsof ik gefaald had en niet goed genoeg was. 

 

Dit ging zeker z’n 10 jaar lang door tot dat ene moment…..

Dit moment staat voor altijd in mijn geheugen gegrift...

Het is woensdag 8 juli 2018. Na 2 jaar in het Caribisch gebied te wonen kwam ik aan op schiphol. Daar zou ik vol trots voor het eerst mijn vriend aan mijn ouders voorstellen.

 

Ik heb mijn vriend op Bonaire ontmoet. Daar leefde ik mijn droom: wonen op een tropische eiland omringt door lieve mensen. Ik werkte als duikinstructeur, waardoor ik dagelijks te vinden was in de zee. Het was geweldig!

 

Als klap op de vuurpijl had ik ook nog de liefde van mijn leven ontmoet. Iets waarvan ik altijd dacht dat mij nooit zou overkomen…. ik zou toch niet goed genoeg zijn voor zo’n leuke man?

 

Op die woensdag in 2018 gierde de zenuwen door mijn lijf. 

Het moment was eindelijk daar: ik zou mijn familie weer zien. Én na een hele lange tijd ook mijn schoonouders  ontmoeten. 

Wat zullen mijn ouders van hem vinden?

Je bent toch altijd op zoek naar goedkeuring bij anderen. Maar ook: wat gaan mijn schoonouders van mij vinden? Vinden ze mij wel leuk genoeg?  

 

Ik stond achter de ‘’hello goodbye’’ schuifdeur van Schiphol. Aan de andere kant zouden mijn ouders en schoonouders ons opwachten.

 

Op dat moment kon ik door de grond zakken van schaamte. Ik wilde zo graag mezelf verstoppen en wegrennen. Ik wist namelijk dat ik op Bonaire flink was aangekomen… maar dat het om ruim 30 kg ging had ik geen benul van. Het weerzien zou confronterend kunnen worden. 

 

Voor vertrek naar het Caribisch gebied was ik namelijk op mijn aller-slankst. Ik had daarvoor ruim 6 maanden wederom een strikt dieet gevolgd zodat ik daarna bikiniproof op het strand kon verschijnen. Eenmaal terug in Nederland was daar weinig van overgebleven.

Dit was foute boel...

De blik van mijn moeder sprak boekdelen. Ze schrok enorm van mijn gewicht.  Ze vloog me in mijn armen en fluisterde in mijn oren: ‘oh meid, wat ben jij dik geworden, wat heb jij jezelf laten gaan’.

 

Het voelde als falen, alsof ik een mislukking was. Ik schaamde mij kapot! Stiekem had ze gelijk, ik was ook enorm aangekomen. Ik voelde niet meer mezelf, was super onzeker en futloos. De gevoelens van vroeger die alle pestkoppen mij gaven, kwamen gelijk weer opspelen.

 

Hoe confronterend en verdrietig dat moment ook was, het heeft wel de knop omgezet. Zo nooit meer!

Mindset shift

Er moest verandering komen, maar hoe? Als dat strikte diëten niets opgeleverde, wat dan wel? Door de confrontatie op Schiphol wist ik dat mijn uitdaging dieper lag dan een voedingsschema. Ik besloot mijzelf te verdiepen in voeding en mindset verandering. 

Uren, weken, maanden, zelfs jaren heb ik gespendeerd met het opzoeken van informatie over zowel voeding als mindsetgebied. Ik wilde er alles over weten. Het lastige is dat iedereen weer iets anders zegt of zijn eigen waarheid heeft. Ik besloot mijn kennis verder uit te diepen op voeding en mindset gebied. Een opleiding tot gewichtsconsulent volgde.

"Afvallen is niet het doel maar het resultaat van een levensstijl en mindset die in balans is en bij jou past.

Toen gebeurde er iets bijzonders

Ik kwam weer volledig in balans door alle kennis toe te passen in mijn dagelijkse leven. Het belangrijkste is dat het niet gaat voelen als volhouden.. of nog erger… een dieet!

 

Ik bereikte mijn doel: -30 kg afvallen zonder dieet. Dit is natuurlijk super mooi! Maar het grootste resultaat is niet met het blote oog zichtbaar.

 

Ik veranderde als mens. Ik geloofde weer dat ik het in me had. Al mijn onbewuste overtuigingen van de pesters heb ik achter mij te gelaten.

 

Door de verandering van mijn mindset is er meer rust in mijn hoofd ontstaan en sta ik zekerder in het leven

Ik kwam weer volledig in balans door alle kennis toe te passen in mijn dagelijkse leven. Het belangrijkste is dat het niet gaat voelen als volhouden.. of nog erger… een dieet!

 

Ik bereikte mijn doel: -30 kg afvallen zonder dieet. Dit is natuurlijk super mooi! Maar het grootste resultaat is niet met het blote oog zichtbaar.

Ik veranderde als mens. Ik geloofde weer dat ik het in me had. Al mijn onbewuste overtuigingen van de pesters heb ik achter mij te gelaten.

 

Door de verandering van mijn mindset is er meer rust in mijn hoofd ontstaan en sta ik zekerder in het leven. En het mooie was: Ik kon weer genieten van lekker eten, zonder schuldgevoel.

Dit gun ik niemand!

De pijn en frustratie die ik 10 jaar lang heb gevoeld in mijn strijd met eten… Dit hoeft ook niet! Ik heb al mijn persoonlijke ervaring en kennis omgezet in het: Dump het dieet programma, zodat het strijden voor jou voorgoed voorbij is. 

Neem contact op met Iris Plasmans I Mind ur Body

En nu is het jouw beurt..

Het is mijn missie om jou te leren hoe je moeiteloos kunt afvallen. Afvallen is leuk! Als je maar weet wat je moet doen en hoe je dit kunt doen. Echt. Ik geloof in jou. Alleen jij mag dit zelf ook nog gaan geloven. 

 

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Misschien kan ik je helpen.

 

Deel het hieronder in mijn formulier. Ik ben heel benieuwd en reageer op werkdagen binnen 48 uur op je bericht! 

Wil jij weten wanneer we beginnen met de Lazy Easy Vegan Challenge?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de lazy easy vegan challenge ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer we beginnen met videoworkshops?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de videoworkshops ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.