Voeding & Mindset coach I Mind ur Body

In deze podcast aflevering ga ik terug in de tijd en geef ik de 30kg zwaardere ik een eerlijk en openhartig advies. Ik deel mijn persoonlijke reis naar gewichtsverlies en de mindsetverandering die me heeft geholpen om 30 kilo af te vallen. Ik deel ook mijn methode om kilo’s te verliezen zonder gedoe en een liefdevolle relatie tot eten te ontwikkelen. Het is een oprecht en eerlijk verhaal geworden met adviezen die ook zo op jou van toepassing kunnen zijn. Of je nu 5, 10 of 30kg wilt afvallen.

Wat je ontdekt:


  • Het advies dat ik aan mezelf zou geven tijdens mijneigen afvalproces.


  • Emoties beïnvloeden je eetgewoonten; positieve emoties leiden tot gezond eten en negatieve emoties leiden tot snacken en emotioneel eten.


  • Afvallen is ook een energetisch proces is en dat zelfwaardering een rol speelt.


  • Emotie-eten komt vaak voor bij verschillende situaties en speciale gelegenheden.

Beluister de podcast via:


Spotify


Youtube


Apple


Headphones-alt

Of lees de podcast in tekstvorm:

Vandaag gaan we dieper in op een belangrijk onderwerp: het advies dat ik graag aan mijn jongere zelf had willen geven toen ik 30 kilo zwaarder was dan nu. Voordat we dat doen, zal ik kort mijn eigen verhaal met je delen, voor het geval je me nog niet kent. Mijn naam is Iris en ik heb tien jaar lang gestreden met mijn gewicht, een ware jojo-ervaring. Hoewel afvallen soms wel lukte, was het nooit blijvend. Ik viel terug en vaak zelfs met extra kilo’s. Dit patroon was ontzettend frustrerend en ontmoedigend, en ik weet dat velen van jullie zich hierin zullen herkennen. Ik heb talloze diëten geprobeerd zonder blijvend resultaat. Als je meer wilt horen over mijn persoonlijke reis, heb ik ook een podcastaflevering waarin ik vertel hoe ik die 30 kilo ben kwijtgeraakt. Maar nu wil ik teruggaan in de tijd en advies geven aan mijn jongere zelf, gebaseerd op de kennis die ik nu heb vergaard.

Zoek de oplossing niet in diëten
Het belangrijkste advies dat ik aan mezelf en aan jou wil geven, is om niet te blijven hangen in het idee van diëten als dé oplossing. Hoe aantrekkelijk sommige diëten ook lijken, met hun beloften van snelle resultaten, poedertjes en magische formules, ze bieden zelden duurzame verandering. De manier waarop diëten je leren eten, komt vaak niet overeen met hoe je echt wilt leven. Hierdoor loop je het risico om in oude gewoontes terug te vallen en opnieuw teleurgesteld te worden. Het is essentieel om jezelf toestemming te geven om naar binnen te keren en te onderzoeken waarom je naar voedsel grijpt, wat er emotioneel speelt en hoe je een gezonde relatie met eten kunt opbouwen.

Kijk naar je emotionele balans
Een ander waardevol advies is om te erkennen dat emoties een belangrijke rol spelen in ons eetgedrag. Emotie-eten is veel breder dan het stereotype beeld van troostvoedsel op de bank. Het gaat erom te begrijpen waarom we bepaalde voedingskeuzes maken op basis van onze emoties. Het kan gaan om beloningen, vieringen of troost zoeken. Emotie-eten is geen vijand, maar eerder een signaal van ons lichaam. Het nodigt ons uit om dieper te kijken naar de emotionele disbalans die erachter schuilt. Door bewust te worden van je emotie-eten patronen kun je beginnen met het opbouwen van een gezondere relatie met voeding en emoties.

Verander je mindset voor duurzame verandering
Het laatste advies dat ik zou willen geven, en dat ik mezelf had willen geven, is de kracht van je mindset begrijpen. Je gedachten en overtuigingen hebben een enorme impact op je eetgedrag en je gewichtsverliestraject. Als je denkt aan afvallen als een strijd, als iets dat je moet doen omdat je anders niet goed genoeg bent, dan saboteer je jezelf onbewust. Het is cruciaal om te werken aan je mindset, je gedachten te observeren en ze te transformeren. Dit betekent niet dat je nooit negatieve gedachten zult hebben, maar je kunt leren hoe je ermee omgaat en ze niet laat overheersen. Door je mindset te veranderen, kun je meer zelfvertrouwen ontwikkelen en positieve keuzes maken voor jezelf.

Conclusie: een holistische benadering van gewichtsverlies
Al met al is gewichtsverlies veel meer dan alleen het aanpassen van je eetpatroon. Het gaat om het creëren van balans in verschillende aspecten van je leven, het begrijpen van je emoties en het cultiveren van een positieve mindset. Het zijn deze pijlers die de basis vormen voor blijvende transformatie en een gezonde relatie met voeding. Dus, als je echt streeft naar een blijvende verandering, richt je dan op het bouwen van een sterke mindset, het omarmen van emoties en het creëren van balans in je leven. En onthoud, je bent het waard om gelukkig en gezond te zijn.

Vond je deze aflevering waardevol, dan is mijn gratis E-book écht iets voor jou. In dit E-book deel ik mijn 5 beste
mindset geheimen om af te vallen zonder dieet.

Ja, ik wil het GRATIS E-book

Keywords:

emoties, omgaan met emoties, negatieve ervaringen, opmerkingen, extremen, mindsetverandering, methode, onderzoek, hevig verdriet, intense blijdschap, alles of niets, eetgewoonten, snacken, emotioneel eten, pesten, zelfwaardering, geloof, chocolade, diëten, liefdevolle relatie tot eten, streefgewicht, energetisch proces, geloven in jezelf, geest, waardig zijn, opgesloten emoties, romantiseren, balans, disbalans, totaalbeeld van het leven, emotie-eten.

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer we beginnen met videoworkshops?

Geef hier je naam en e-mailadres op en jij bent de
eerste die het hoort!

lock Als je je aanmeldt om op de hoogte gehouden te worden voor de videoworkshops ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.